Schat wat eten we vandaag ???
Geplaatst: Di Feb 24, 2009 21:05
Oké dames (en heren).. er wordt een beetje te veel gelachen met de vrouwen naar mijn goesting dus... voilà een nieuw topic op het vrouwenhoekje!
Dit idee ontpopte zich op zondagavond... 't was naar't schijnt lekker dus...
Een eerste receptje!!
Heb je een lekker gerecht en wil je dit delen... ga je gang zou ik zeggen!!!
Wat nieuwe inspiratie om de afgezaagde dagelijkse kost wat op te fleuren kan nooit kwaad!!
Vergeet niet een reply te posten als je het uitgeprobeerd hebt!!!
CANNELONI (4 personen)
Voorbereidingstijd: 35 minuten
totale kooktijd: 1 uur en 10 minuten
Rundsvlees-spinazievulling
1 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
500gr rundergehakt
250 gr diepvriesspinazie, ontdooid
1 groot potje tomatenpuree
1/ kopje/potje ricotta
1 ei
1/2 koffielepel gemalen oregano
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Tomatensaus
1 blik gesneden, gepelde tomaten (425 gr)
2 el vers gehakte basilicum
1 teen knoflook, geperst
1/2 tl suiker
zout en versgemalen peper naar smaak
1/2 liter béchamelsaus
12-15 kant-en-klare cannelonibuisjes
1 kopje geraspte mozzarela
1/2 kopje versgemalen parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180°C. vet een grote, ondiepe ovenschaal lichtjes in
Vulling:
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot de ui gaar is. Voeg het gehakt toe, roer het los met een vork en bak bruin. Voeg de spinazie en tomatenpuree toe. Al roerend 1 min. mee verwarmen. Pan van het vuur halen. Meng ricotta, ei, oregano, zout en peper in een kommetje. Roer het megsel door het gehakt. Apart zetten.
Tomatensaus:
Roer alle ingrediënten door elkaar en laat 5 min. sudderen
Schep een beetje tomatensaus onderin de ingevette ovenschotel.
Schep de vulling in een spuitzak of gebruik een theelepel of taartenvorkje om de buisjes te vullen. Leg de buisjes in de ovenschotel.
Giet de béchamelsuas over de canneloni en daarover de rest van de tomatensaus. Strooi de kaassoorten erover en bak de cannelloni in 30-35 min. goudbruin.
SMAKELIJK!
Dit idee ontpopte zich op zondagavond... 't was naar't schijnt lekker dus...
Een eerste receptje!!
Heb je een lekker gerecht en wil je dit delen... ga je gang zou ik zeggen!!!
Wat nieuwe inspiratie om de afgezaagde dagelijkse kost wat op te fleuren kan nooit kwaad!!
Vergeet niet een reply te posten als je het uitgeprobeerd hebt!!!
CANNELONI (4 personen)
Voorbereidingstijd: 35 minuten
totale kooktijd: 1 uur en 10 minuten
Rundsvlees-spinazievulling
1 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
500gr rundergehakt
250 gr diepvriesspinazie, ontdooid
1 groot potje tomatenpuree
1/ kopje/potje ricotta
1 ei
1/2 koffielepel gemalen oregano
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Tomatensaus
1 blik gesneden, gepelde tomaten (425 gr)
2 el vers gehakte basilicum
1 teen knoflook, geperst
1/2 tl suiker
zout en versgemalen peper naar smaak
1/2 liter béchamelsaus
12-15 kant-en-klare cannelonibuisjes
1 kopje geraspte mozzarela
1/2 kopje versgemalen parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180°C. vet een grote, ondiepe ovenschaal lichtjes in
Vulling:
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot de ui gaar is. Voeg het gehakt toe, roer het los met een vork en bak bruin. Voeg de spinazie en tomatenpuree toe. Al roerend 1 min. mee verwarmen. Pan van het vuur halen. Meng ricotta, ei, oregano, zout en peper in een kommetje. Roer het megsel door het gehakt. Apart zetten.
Tomatensaus:
Roer alle ingrediënten door elkaar en laat 5 min. sudderen
Schep een beetje tomatensaus onderin de ingevette ovenschotel.
Schep de vulling in een spuitzak of gebruik een theelepel of taartenvorkje om de buisjes te vullen. Leg de buisjes in de ovenschotel.
Giet de béchamelsuas over de canneloni en daarover de rest van de tomatensaus. Strooi de kaassoorten erover en bak de cannelloni in 30-35 min. goudbruin.
SMAKELIJK!